Pedicure in Alkmaar

Menu
Contact

Footers

Varnebroek 13
1815 HA Alkmaar
06 177 342 85
info@footers-pedicure.nl
kvk: 34325584
Provoet: 309355

ProVoet

VoetschimmelVoetschimmel is een veel voorkomende huidinfectie veroorzaakt door schimmels die de hoornlaag van de opperhuid aantasten. Men ziet dan vaak schilferende plekken die enorm kunnen jeuken, rode irritaties, kloofjes en jeukende blaasjes. In een vochtige en warme omgeving gedijen de schimmels goed, transpirerende voeten en slecht ventilerende schoenen en sokken bevorderen deze schimmelgroei nog eens extra (sportschoenen en synthetische sokken, vachtlaarzen in de winter).

Iedereen komt dagelijks in aanraking met schimmelsporen en als deze de huid kunnen binnen dringen ontstaat al gauw de infectie. Het oplopen van voetschimmelinfectie gebeurt vaak in vochtige ruimten, zoals zwembaden, sauna`s, gemeenschappelijke douches maar ook thuis in de eigen badkamer als bv de kinderen het mee brengen vanuit dit soort ruimten buitenshuis. (gymzalen, yogamatjes op scholen wanneer ze blootsvoets lopen…etc.)Behandeling ervan zal door alle huisgenoten moeten worden opgevolgd.

Footers-Pedicure kan d.m.v. een labo-test (uitgevoerd in het Labo in Nijmegen, soms vergoed door de zorgverzekeraar) de schimmel opsporen en een aangepast behandelprogramma met u opstarten. Er zijn div. sprays,tinctuurs,zalfjes, lotions. In hardnekkige gevallen orale medicatie (via uw huisarts) te verkrijgen. Footers heeft de belangrijkste middelen op voorraad staan zodat u direct thuis kunt beginnen nadat Footers eerst alles grondig heeft schoongemaakt.In ernstige of afwijkende gevallen (bijv.psoriasis/exceem) stuurt Footers door naar een Huidarts.Voetschimmel kan zeer hardnekkig en langdurig zijn wanneer het is of wordt verwaarloosd, en kan bovendien uitbreiden naar hoger gelegen delen van het lichaam.

Pedicure Alkmaar vandaag